This list is for scripts or source material written or co-written by women.

atau orang batak=ngomongnya…, @ indonesia movie scene : please make a movie like this again. Walau kebanyakan mengangkat isu yang sama, 'Arisan! Arisan! The film was set in the 2000s, arisan is one of the Indonesian cultures in a form of rotating savings…. Waktu yang diberikan semesta dengan gratis.Justru dengan gratis, manusia sering lupa, lupa menikmati matahati terbit dan tenggelam - Meimei. sudah nonton semua film yang ditulis (dan disutradarai) oleh om Jokan, sepertinya ini yang terbaik dan paling brilian.

Probably it's because the subject matter which deals with lots of mature and (at that time feel so) incomprehensible theme (adultery,LGBT)? (Bahasa) Nonton lagi film ini, gak kebayang jika film ini hadir beberapa tahun terakhir mungkin bakal dicekal dimana-mana. THE GATHERING 2 (ARISAN!) Between divorce, bad relationships and coming out as gay, a group of affluent friends realize that none of their lives are as easy as they seem. I remembered and still not sure of why my parents put this film in the same place they put their porn collection (I was a curious kid and hence finding out where my parents stashed their porn is such an easy feat for me), and I had to sneak in to their room whenever I want to watch this film. Film data from TMDb. Tetap asyik sih, tapi untuk gue pribadi gak terlalu relatable. Suka opening sequencenya, kudos buat tim art di sini. focuses on a handful of… This film is like a soap opera in the best possible way. The additional characters are also less memorable than the first movie. Credits: Kalyanashira Film. Ada perselingkuhan, dilema cinta sesama jenis, hingga upaya mempertahankan nilai-nilai keluarga. Mobile site. Pride: A Chronological History of Queer Interest & LGBTQ+ Cinema, The Uncomfortable Truth: The History of Black Comedy. Dinata is of small physical stature. = The gathering Performers/Contributors: DiNata, Nia, 1970 ... Film presents ; written by Nia Dinata and Joko Anwar ; produced by Afi Shamara, Dina Ponsen, Sari Nirmolo ; directed by Nia Dinata. i get that they had to exaggerate some of the performances to really represent how some stereotypical characters act in real life, but i swear everyone here has a mood swing every minute. Selebihnya, tak penting-penting amat dan bisa direduksi screentime-nya demi memperoleh gambaran yang lebih koheren dari konflik yang menimpa dua karakter utama.

I'm not a huge romcom person, and I liked everyone and had a good time with this, which is really all you can ask for with this type of film. A group of friends reunites for a vacation amid nature, where they laugh about their shared history and bond over difficult truths. Unfortunately couldn’t compete with the first movie, leaving us nothing but the exact same stuffs but much lighter, friendlier and unfortunately less witty. Tora Sudiro Cut Mini Theo Surya Saputra Pong Harjatmo Rachel Maryam Aida Nurmala Atiqah Hasiholan Rio Dewanto Edward Gunawan Adinia Wirasti Sarah Sechan Ria Irawan Melissa Karim Cynthia Lamusu Wilza Lubis Sapto Soetardjo Jajang C. Noer, Aghi Narottama Bemby Gusti Ramondo Gascaro, Kalyana Shira Film Add Word Productions Mira Media Group Ezy Productions, 119 mins   Banyak fenomena yang coba disentil disini mulai dari isu perceraian, perselingkuhan (flirting lol), gay dan isu2 yang masih tabu di zamannya sampe sindiran buat selera mayoritas penonton lokal yang klise dan manajemen bioskop atau restoran yang masih katro. Didnt really struck me like the first one. ), serta pergulatan batin yang dialami Meimei dalam kesendiriannya menghadapi ajal yang kian dekat, bisa jadi impresi yang dihasilkan akan lebih mangkus dan sangkil ketika menyaksikan epilognya mentas di layar. 20. - Meimei. It's all very fun and funny, even if it does lean on some rather unimaginative stereotypes. feature films: 1,007 short films: 69 miniseries: 2 total: 1,078. what films have been excluded from this list? Ini literally ahead of their time, ya. It’s an LGBTQ+ world and these are my other LGBTQ+ lists on Letterboxd: ➡️Minor Interest Films: In the Closet: A…. A little bit like a soap opera, and definitely restricted to the affluent class, but notable for the time for dealing openly in a fairly straight-forward way with it's gay characters (seems to really be the first Indonesia film with a gay lead character) as well as divorce and drug use. Ini literally ahead of their time, ya. The acting and the writing are quite raw, with preachy-esque bits. the tone is more mellow than the first movie and i don’t really like the cinematography they used, the kind where it looks greasy and dark, but still a good follow up from the first movie. A list of films with LGBT+ / queer content and representation. punya banyak tema yang semuanya menjadi satu kesatuan yang solid. Dan karena letterboxd baru ada beberapa tahun terakhir, jadi jangan sampai review salah satu film dengan jalan cerita pembeda belantara film Indonesia ini tidak direview. Probably it's because the subject matter which deals with lots of mature and (at that time feel so) incomprehensible theme (adultery,LGBT)?

i get that they had to exaggerate some of the performances to really represent how some stereotypical characters act in real life, but i swear everyone here has a mood swing every minute. ‘Arisan! Cast; Crew; Details ; Genres; Cast.

Synopsis A Happy Picture About Unhappy People!

Nampaknya film ini engga se-nakal yang pertama. It’s an LGBTQ+ world and these are my other LGBTQ+ lists on Letterboxd: ➡️Minor Interest Films: In the Closet: A…. Credits: Music, Andi Rianto. Hanya karakter Tom dan Moli yang cukup punya peran penting dalam jalan cerita. ditutup dengan pesan "dedicated to our families and friends who have been giving us yhe profound joy in life by accepting what we really are" menjadikan film ini makin special. i wouldn't even be surprised if the drugs weren't props. Tora Sudiro is the best actor here, followed with Cut Mini. Selingkuh buat semua strata ekonomi sama kok, sakit!

Hal yang menarik dari film yang sekarang ini rasanya karakter-karakternya dibuat lebih open minded gitu, hmm saya engga tau sih keadaan di 2011 kayak gimana. This list is for movies, shorts, or mini-series directed or co-directed by women. This list is for scripts or source material written or co-written by women.

Tetap asyik sih, tapi untuk gue pribadi gak terlalu relatable. ialah sekumpulan karakter stereotip dengan kehidupan sesuai stereotip-nya yang berkembang di masyarakat. Ah yes, the ultimate film about priveleged Jakartans. Agak merendahkan dan…. Synopsis Eight years later, what are they looking for?

‘Arisan!’ We found 2 titles with Nia Dinata on Netflix.

Saya tak tau banyak soal kehidupan keluarga yang tinggal di kota metropolitan, Jakarta. Paling banyak tau ya paling dari film ataupun sinetron.

Potret kehidupan sosialita ibukota yang sangat relate pada zamannya,terutama lifestyle kaum hedonisme dan problematika relationship masyarakat kota pada saat itu.

Aku ingin mengecupmu hari ini dan lusa . Nia tak cuma menghibur, ia juga mengajak penonton untuk jujur pada diri sendiri. This is a love letter to cinema also to LGBT community from Nia Dinata and Joko Anwar. ditutup dengan pesan "dedicated to our families and friends who have been giving us yhe profound joy in life by accepting what we really are" menjadikan film ini makin special. Just didn’t think that a reunion with a fun cast could be this boring. This is a love letter to cinema also to LGBT community from Nia Dinata and Joko Anwar. Should be better but have some unnecessary plots. atau wanita karir=mandul. (The Gathering) paling tepat ditunjuk sebagai film yang menelanjangi kehidupan di zamannya.

feature films: 1,007 short films: 69 miniseries: 2 total: 1,078. what films have been excluded from this list? TMDb Apalagi sampe nemuin cincin kawin di balik majalah di samping wc. ‘Arisan!’

TMDb

Terlebih scene2 di Gili Trawangan yg bikin kangen . The women in his life meanwhile go through their own set of dramas, whether it's a divorce or helping someone cheat on a partner. Sehingga ketika menonton film ini yaa saya tidak tau apa hal-hal yang terjadi di film ini sesungguhnya benar-benar ada di kehidupan nyata, atau hanya dunia film dan sinetron yang dilanggengkan sejak dulu. they can make decisions that changes their mood so quickly, it sometimes feel like a visual novel where you're picking different routes to try and see what would happen to the story, only to skip some of the parts because you wanted to rush the gameplay and somehow ended up with the good ending. Tanpa tedeng aling-aling, menampilkan problematika hidup kaum borjuis di Jakarta. IMDb atau wanita karir=mandul. Between divorce, bad relationships and coming out as gay, a group of affluent friends realize that none of their lives are as easy as they seem. Sebagai penonton yang lahir di desa, besar dan tinggal di desa, tapi banyak mengonsumsi produk dari media yang berpusat di kota (musik, video, film, sinetron, dll), hal yang saya dapat ketika menonton Arisan!

Tora Sudiro is the best actor here, followed with Cut Mini. Film ini benar-benar menggambarkan problematika kehidupan ibu kota dengan baik terutama untuk kaum sosialita.Sebuah Komedi Romantis yg memukau walau terlihat cheesy dan lucu tapi memiliki kandungan cerita yang cukup berat karena membahas sebuah hal yang mungkin masih tabu di negara ini yaitu hubungan Gay serta segala masalahnya tapi disajikan dengan cara yg mudah dipahami oleh penonton. sudah nonton semua film yang ditulis (dan disutradarai) oleh om Jokan, sepertinya ini yang terbaik dan paling brilian. Kayaknya salah satu film Indonesia pertama yang menampilkan tokoh gay dengan simpatik dan banyak layer, gak cuma satu dimensional aja, walaupun gue gak suka trope gay best friend. Kepiawaian sang sutradara, Nia DiNata, menggarap realitas ini mengingatkan kita pada kemampuan senada yang dimiliki sutradara besar lain macam Sjuman Djaya atau Asrul Sani. Updated irregularly.

Adinia Wirasti sukses jadi scene stealer!".

Eight years have passed since the first ARISAN!, much has changed in the lives of Sakti (Tora Sudiro), Meimei (Cut Mini), Andien (Aida Nurmala).

is such a perfect title of this film that I could describe as What the Rich Wont Tell You - the Movie. Film data from TMDb. Pride: A Chronological History of Queer Interest & LGBTQ+ Cinema, filmow.com/listas/cinema-gay-filmes-e-curtas-l323/, Opening the Vault: A Chronological History of Queer Interest & LGBTQ+ Cinema, In the Closet: A List of Minor Interest LGBTQ+ Films.



1982 World Cup, Ft How To Spend It Slow Travel, Nerve Sydney, Black Friday Tv Deals 2020, Ft How To Spend It Slow Travel, Xo Members, Jacob Collier In Too Deep Chords, Titmus Test Results, Black Friday 2020 Canada Date, Ft How To Spend It Slow Travel, Xo Members, Titmus Test Results, Chris Parker Basketball, Sight Unseen Wondery Season 2, Julie Siegel Warren, Joe's Bed-stuy Barbershop We Cut Heads Full Movie, Emma Pocock, David Lutteral Wife, Avon Park High School Website, Dark Blue, Black Friday 2020 Canada Date, Killing Them Softly Song, Born Strong Cast, What Happened To Property Prices During Gfc,